Dizajn Ambalaze 20 ikona dvadesetog veka

1. Coca Cola boca

koka kola dizajn ambalaze coca cola

Prva koka kola (coca cola) pojavila se u klasicnom obliku staklene ambalaze poznatom kao Huchinson boca, ali posto su zabrinuti zbog potencijalnih imitacija ovog pica, kompanija je prihvatila dizajn koji je ponudio Earl R Dean (Root Glass Company) u 1916.

Uz svoju klasicnu tipografiju, ona je bila prvi pravi globalni brend. kaze Cliff Owen, kreativni direktor kompanije Watt. Ako bi ste je razbili – svaki komadic boce bio bi i dalje Coca Cola – prepoznatljiv.

2.Lucky Strike pakovanje

lucky strike cigs logo dizajn

Redizajn Lucky Strike pakovanja cigareta koje je radio Loewy predstavlja kruzni motiv koji deluje poput mete i cilja snaznije svoju target populaciju, plus cineci obe strane pakovanja istim, i time je target postavljen na obe strane, pojacavajuci svoju vidljivost. Tkodje izostrenija je tipografija.

3. Brasso tin

brasso tin dizajn

4. Tetra Pak

Dizajn pakovanja ambalaze

5. iPod dizajn pakovanja

iPod dizajn pakovanja ambalaze

Dobitnik nekoliko nagrada na takmicenjima za najbolji dizajn iPod dizajn pakovanja smatrase za izuzetno dobar, inventivan koncept pakovanja, kutija za originalni beli iPod je cenjena zbog svog (egg karton) dizajna koji lagano otkriva proizvod.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.