Logo dizajn | Redizajn logotipa | Korporativni identitet | Graficki dizajn

Logo dizajn

Predstavlja ultimativni znak razlikovanja medju institucijama, korporacijama,
proizvodima na trzistu, web stranicama…
Dobar logo omogucava da vas brend ili firma bude zapamcen i nadje laski put do klijenata
ili konzumenata. Izborom logotipa salje se vrlo jasna slika o vrsti delatnosti kojom se
firma bavi ili o kakav proizvod nudi. ( corporate, artsy, sci-fi, 3-d )

Redizajn logotipa

Ukoliko je brend ili kompanija prepoznatljiva po svom logotipu klijentima,
redizajn logotipa omogucice da se on predstavi u modernijem dizajnu,
ali i da zadrzi svoju prepoznatljive elemente. Na taj nacin direktno se asocira na stari kvalitet i poverenje kroz pracenje novih trendova.

hotel apartments Italy Montenegro Serbia

apartment Herceg Novi small luxury hotel

Stvari koje treba uzeti u obzir pri dizajniranju vrhunskog Loga

 1. Rezime: Stvaranje logotipa nije lako, jer zahteva puno intenzivnog rada od strane dizajnera.
 2. Logo je prva stvar koju vaš klijent/mušterija vidi, to je nešto što predstavlja celo vaše preduzeće i zbog toga je toliko važan.
 3. Logo ostavlja jedinstven utisak i efekat koji će ostati u memoriji ljudi.
 4. Stoga, treba prvenstveno uzeti u obzir da vaš logo dizajn bude vrlo osmišljen, na šta odlazi dosta napora pre nego što je dizajn urađen.
 5. Savršeno dizajniran logo je bitan jer simbolizuje ono što ste Vi i šta radi vaše firma. Zbog toga on mora biti u skladu sa prirodom vaše kompanije i mora imati poseban identitet. Ovo zahteva duboko osmišljavanje od strane vašeg logo dizajnera, sa kreativnog aspekta – od samog dizajna do boja, izgleda i utiska koji ostavlja u celosti.
 6. Jednu stvar treba zapamtiti, a to je da će dobar logo sigurno pomoći vašoj firmi da raste,kao što će i vama pomoći da budete prepoznati i  upamćeni od strane ljudi, logo tako postaje vaša najjača marketinška alatka.

 

Da vidimo, dakle, neke od glavnih stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom izrade logoa.

Prvo i najvažnije je da je bitno da znate šta vaš logo treba da predstavlja, u smislu kvaliteta, kreativnosti i vrednosti vaše firme. Ukoliko imate bilo kakve ideje, podelite ih sa dizajnerom da biste mu pomogli da te ideje prikaže u svom dizajnu. Ovo će pomoći da se uštedi vreme, novac i uložen trud kako vaš, tako i rad (i vreme) dizajnera. Osim toga, treba da budete svesni konkurencije. Morate znati kakvu vrstu logotipa oni koriste i kakvu vizuelnu ( i ne samo vizuelnu) poruku prenose. To će omogućiti da budete drugačiji od njih, izdvojicete se, što je od ključne važnosti. Budite u toku sa najnovijim trendovima i tajnama zanata. Koristite ono što ljudi vole i obezbedite se da to predstavlja trajnu vrednost. Za tu priliku treba da angažujete dobrog dizajnera koji razume vaše potrebe,  zahteve i ima iskustva – tako da uzima u obzir sve nijanse logo dizajna. Moraćete da objasnite dizajnerima detalje vezane za vašu firmu – šta ona radi, kakav utisak firma ostavlja, ko su mušterije/klijenti vase firme itd. tako da uradi logo u koji sve to ulazi. Ukoliko možete da se pridržavate navedenih saveta, definitivno ćete napraviti sjajan logo koji će vaše preduzeće preneti direktno u umove vaših klijenata, gde će dugo ostati.

 

Postoje neke stvari koje treba obavezno izbegavati prilikom kreiranja logo dizajn resenja:

1. Dodavanje nepotrebnih vizuelno/tekstualnih elemenata logotipu: suvisno je stavljati d.o.o ili STR uz logotip, to je visak
informacija koja cini logo vizuelno zagusenim, prenatrpanim.

2. Detalji kompanije na logotipu.
slicno kao prethodno navedeno, zelimo da istaknemo da logotip mora biti precisceno, bez suvisnih elemenata kao sto je adresa firme. To preopterecuje dizajn a uostalom mozda ce se adresa firme promeniti?

3. Dugacki ili neodgovarajuci slogani

nekada se desava da je ostalo jako malo vremena posle izrade logotipa, pa je slogan koji ide uz logotip na brzinu smisljen, i nije bas odgovarajuci za kompaniju. Oni kretki i zaista efekti slogani tipa NIKE „Just Do IT“ I McDonalds „Loving it!“ treba da budu uzor u sastavljanju pravilnih, pametnih slogana za pamcenje!

4. Upotreba Stock Images u izradi logotip resenja

morala bi biti strogo zabranjena. Koriscenje besplatnih ili jeftinih slika koje se mogu naci na internetu dovodi do mnogo problema od toga da neznate koliko slicnih ce biti upotrebljeno za logotipe drugih kompanija, pa do pravno legalnih problema.

5. Neodgovarajuci simboli

kojima se vredja javni ukus i cak moral – katastrofa od logotipa koji je uradjen za nazalost sada po skandalu cuveni Arlington Pediatric Center – po internetu kruzi puno komentara ovog uzasnog logotipa – i to se pretvara u stvarno los PR, koji vise nista ne moze da izbrise i ispravi…kao sto vidte u Googel rezultatima za „Arlington Pediatric Center“ pored zvanicne prezentacije imate odmah gomilu sajtova koji kometarisu tu sramotu od logotipa.

Logo Dizajn lose logotip resenje

Kao sto vidite komentari na drugim sajtovima su u stilu da Ovakakv logo vise odgovara Pedofilima nego Centru za Pedijatriju. Pitanje je koliko truda i rada na internet marketingu – PR kampanji je potrebno da se ublaze, ili anuliraju ovakvi losi rezultati. Na nekim sajtovima i blogovima ovaj logo je jedan od kljucnih u kategoriji „najgori logotipi ikada“ ( „Worst logos ever.“ )

Njihov logo sada izgleda ovako:

LOGO dizajn<br /><br /><br /><br />
         LOGOTIP APC jos uvek je to salbo dizajnersko resenje, mozda uradjenu u zurbi i strahu, zbog bure negodavanja i blamaze koju su doziveli sa prethodnim katastrofalnim logo resenjem. To je jos jedan razlog zasto je vazno uraditi jedom, ali da vredi, ne trositi vreme i resurse na neuspele i jeftine experimente, koji na kraju mogu i da papreno skupo kostaju.

Logo Design za Medicinsku ustanovu

TAGOVI: Logo Dizajn, Logotip, Znak, Logo Firme, Knjiga Standarda, Izrada Logotipa, Cena Izrade Knjige Grafickih Standarda, Cene Logotipa, Knjiga Vizuelnih Standarda, Tipografija, Memorandum, Vizuelni Identitet za Firmu, Beograd Srbija dizajn logotipa logotipi art dizajn home, cena za logo firme, dizajn logo, izrada logo, art dizajn, beograd dizajn, dizajn logo beograd, graficki dizajn beograd, internet firma, marketing srbija, logo beograd

„Dizajner koji radi pod nadzorom osobe koja nije iz te profesije, nije u mogucnosti da garantuje za taj svoj rad, niti je u mogucnosti da radi sa entuzijazmom i sa ponosom stoji iza svoje kreacije…“

Real Estate investments in Belgrade, city of the future in Southern-East Europe!

LOGO TAGOVI: firme Srbije gogle sajt graficki dizajn graficki dizajn logo cene graficki dizajn web dizajn, grafički dizajn beograd, grafički dizajneri beograd kontakt izbor logoa kompanije izrada logo-a, kreacija, izrada logoa za firme cene, izraditi logo za firme primeri, izrada memorandum izradjivanje sajtova beograd koliko platiti izradu web sajtova beograd cena izrade website cena knjiga standarda u dizajnu logo, koliko kosta dizajn logo? koliko kosta logo, laptop shop beograd, logo design free, logo design sajt logo dizain, logo euroaqua beograd, logo firme, logo firmi, logo sa firmu logo’ beograd, logoa rklame beograd logotip dizajn logotipa logotipi free, logotipi portfolio, logoi cena logos firma beograd logotip beograda, Dizajn logotipa povoljna izrada logoa Logo Design povoljne cene Beograd Srbija logo dizajn povoljne cene, logo desing

 

Logo Dizajn Beograd 2014 лого дизајн Srbija