Dobar Brief Pola Posla

Profesionalni Brif – pola posla postoji tri osnovna razloga zasto je vazno napisati dobar brief za svaki projekat koji se radi s agencijom: 1. efikasniji rad 2. usteda vremena i novca 3. pravicnija isplata

Usteda vremena i novca

Agencija cesto upada u zamku da nepotrebno trosi svoje resurse trazeci iznova resenje za svog klijenta jer brief ne sadrzi dovoljno konkretno usmeravanje. To utice lose na odnose i predstavlja gubljenje vremena, kako za agenciju tako i za klijenta.

Efikasniji rad

Brief je najvaznija informacija koju agencija dobija od klijenta. Od sustinskog znacaja je da se pripremi najbolja moguca dokumentacija o tome sta je potrebno da se uradi. Pruzanje sto preciznijih parametaraa stimulisace inventivna i kreativna resenja. Brief je platforma marketinske kampanje. Sto je preciznije definisana pozicija kompanije na trzistu i ciljevi, veca je verovatnoca dace kreativci, planeri i ostali zaposleni u agenciji uspesno primeniti svoje strucno znanje.

Pravicnija isplata

Jedna od kritika koju kolege iz finansije upucuju ljudima iz marketinga jeste da trose znacajne sume novca za koje nemaju pokrice. Ovakvi propusti se mogu izbeci jedino primenom profesionalnijeg pristupa, sto podrazumeva potpunu saglasnost izmedju klijenta i agencije u vezi sa ciljevima kampanje. Dakle, brif koji sadrzi precizno formulisane ciljeve i kriterijume uspesnosti je kamen temeljac za merenje efektivnosti u advertajzingu, medijima, PR aktivnostima…Bez mogucnosti da se pokaze ovakva efektivnost nije moguce napraaviti pravilnu raspodelu sredstava.

 

logo firme alhemija beograd logotip

studio za vencanice alhemija Beograd

web dizajn studio Beograd vencanice<br />
            Alhemija

Beograd logo dizajn web total free tips<br />
            Apartmani u Beogradu beograd srbija

SEO<br />
            Srbija studio expert professional low cost<br />
            aparthotel

dizajn<br />
            studio firme Apartmani u Beogradu beograd<br />
            apartmani srbija novi sad

dizajn logotipa cena izrade reklame<br />
            provajder internet kbc net beograd srbija

* Brief (noun)
je formalni dokument koji klijent salje kreativnoj agenciji s ciljem da pruzi osnovne smernice za realizaciju odredjene kampanje.
Struktura i sadrzaj variraju u praksi, ali mogu s izdvojiti osnovni elementi kao sto su:

– profil trzista i kompanije
– ciljevi
– budzet
podaci o proizvodu
strategije
vremenski rokovi, itd

Incorporated Society of British Advertisers