Da li Gmail nalozi ikada ističu? Pre jedno 6 meseci, moja kompanija je pokušala da se registruje sa ime naše kompanije @gmail.com, da bi se povezali sa našim Google+ nalogom, ali je to korisničko ime već bilo iskorišćeno. Slala sam e-mailove na taj nalog svakog meseca ali niko mi nije odgovarao. Da li postoji rok isteka perioda za Gmail nalog, i ako postoji, da li se može nekako preuzeti nalog ako ima veze sa vašim brendom?

 

Moguce je da ste nekada imali ovakvu dilemu ili problem sa Google nalogom.

Istraživala sam ovu temu ranije za klijenta koji je pokušavao da dobije natrag YouTube i Gmail nalog vezan za svoj brend koji su bili već zauzeti. Trebalo mi je dosta vremena da pronadjem odgovor na ovo pitanje, jer su Google nalozi pomalo kao zečije rupe – čak i Will Wheaton ima problema sa svojim Gmail nalozima!

Dobre vesti
Prema postu na Google Product Forumu koji je napisao jedan software inženjer, a i iz drigoh izvora, saznala sam da Gmail nalog zapravo ipak ističe i briše se posle 9 meseci neaktivnosti.
Nije jasno napisano koja vrsta aktivnosti važi, da li je to pristupanje nalogu, POP/IMAP, forward-ovanje ili nešto drugo. Ako kliknete na 
„Last account activity“ dok ste ulogovani na svoj nalog, pokazaće vam koja vrsta aktivnosti je registrovana. Ovaj link na dnu svake Gmail stranice vam pokazuje informacije o skorašnjim aktivnostima. Skorašnje aktivnosti uključuju i ulaženje u nalog kroz običan web browser, POP1 klijente, mobilne uredjaje itd. Pokazaće vam IP adresu sa koje je pristupljeno nalogu, lokaciju, vreme i datum, tako da možete da shvatite šta Google smatra ‘aktivnošću’ i tako da znate šta treba raditi da vam Google ne bi ukinuo nalog.

 

 

 

Loše vesti
Prema postu John-a Nu-a (oficijalnog Gmail-ovog top saradnika) istekli Gmail nalog ne moze da bude reaktiviran. Evo jednog dela iz John-ovog posta:
“Google prati naloge da bi znao koji su esencijalno napušteni i da bi ih onda eventualno izbrisao. Svaki nalog, u suštini, ima 2 seta informacija – tu je definicaja naloga, u šta spada ime naloga, informacije o vlasniku naloga, sadržaj naloga itd. Takodje postoji lista rezervisanih imena, koja sadrži svako ime naloga koje je ikad bilo izdato od strane Google-a kao i varijacije tog imena (na primer, ako je ime naloga bilo ZikaZikic onda se misli na ‘Zika.Zikic’, ‘zikazikic’, i druge varijacije).
Sadžaj naloga se prvi briše. Kada se nalog izbriše, sadržaj naloga postoji samo u backup-u. Google zadržava backup-ove na ograničeno vreme, tako da kada zadnji deo backup-a koji je sadržao informacije o nalogu istekne, sadržaj više ne može da se povrati.

Zapis o samom nalogu je sačuvan posebno posle brisanja, i ima drugačiji ciklus zadržavanja. Te informacije ističu neko vreme posle poptunog isteka sadržaja naloga. Kada je i zapis o nalogu izbrisan, Google nema način da potvrdi vlasništvo naloga.

 

To samo ostavlja rezervisana imena. Google ostavlja ta imena na listi na neodredjeno vreme da bi sprečio potencijalnu kradju identiteta: Ako ne koristite ili ste izbrisali nalog, onda neko drugi može da vam iskoristi ime i bilo bi veoma lako da se onda predstavlja kao vi. Medjutim, ni vlasnici tog izbrisanog naloga takodje ne mogu da mu pristupe više, jer je Google izgubio mogućnsot da verifikuje vlasništvo.

Deaktivacija i reaktivacija Google naloga
Prema Google-u, postoji nekoliko razloga zašto odredjeni username nije dostupan, ali ne otkrivaju detalje:

„Da bi zaštitili vašu privatnost, ne otkrivamo detalje zašto je odredjeni username nedostupan , ili da li je odredjeni username izbrisan“.
U zavisnosti od faze deaktivacije, odredjeni Gmail nalog možda još uvek može da se reaktivira. Posetite Google Account Recovery i ukucajte vašu e-mail adresu. Ako vas odvede na „reset password“ stranicu, onda je vaš nalog još uvek moguće reaktivirati. Ako dobijete poruku da nalog ne može da se reaktivira, to znači da je verovatno došao do zadnje faze brisanja, i da ne postoji ni jedan poznati način da reaktivirate nalog ili ponovo koristite tu e-mail adresu.

Već zauzeti username / Lažno predstavljanje brenda
Deaktivirani Gmail nalog je jedno, ali sta ako vidite da ime vaše kompanije ili vašeg brenda koristi aktivan Gmail, Google+ nalog?
Prvo, morate da odredite da li se profil koristi da bi namerno lažno predstavljao vaš brend, pošto može takodje biti u opticaju da neko drugi ima isto ili slično ime brenda i koristi nalog legitimno. Google neće ništa preduzeti u vezi ovakvih profila. Medjutim ako pronadjete sadržaj koji namerno šteti vašem brendu, ‘možda’ imate slučaj u kojem će Google intervenisati, i izbrisati ili predati vama taj nalog.

„Profili ili stranice sa jasnim zlonamernim ili ličnim napadima biće izbrisani, bez dokaza o identitetu od strane onoga ko prijavljuje takvu situaciju…Stranice koje lažno predstavljaju kompanije ili organizacije će morati da imaju ovlašćenog predstavnika kompanije ili organizacije koja je lažno poredstavljena, ne bi li dostavili obrazac poslovne verifikacije.“
U ovom slucaju, proces je sledeći – kliknite na link „Report this profile“ dok ste na samom profilu.

Kradja YouTube naloga
Neko može da poseduje Google nalog trajno povezan sa YouTube kanalom (na primer, nalog imebrenda@gmail.com je povezan sa YouTube.com/imebrenda). Da biste koristili taj kanal morali biste da ubedite onoga ko poseduje taj Google nalog da sve prebaci vama.
Baš kao i Gmail, kada je YouTube nalog zatvoren, username nije više moguće upotrebiti.

On je permanentno rezervisan, tako da ne mmozete da ga prebacite na drugi YouTube nalog. Zatvoren YouTube nalog, kada se klikne na njega, izbaciti poruku kao na ovoj stranici:
Medjutim, za razliku od Google naloga, YouTube nalozi imaju jasnija pravila kada je rec o laznim nalozima ili vec zauzetom username-u. Evo odsecka iz njihovih Username pravila:
„Lažno predstavljanje drugog korisnika kopiranjem izgleda njihovog kanala, koristeći sličan username ili se lažno predstavljati da ste on kroz komentare, e-mailove ili video snimke smatra se uznemiravanjem i kršenjem pravila zajednice. U slučaju da neko legitimno već poseduje vaš username, YouTube može da oslobodi taj username u slučaju validne žalbe validnog brenda.“

Pored ovih malo jasnijih pravila nego onih kod Google naloga, YouTube svejedno još uvek preferira da se ne meša previše u ove probleme:
„Ako ste vlasnik brenda i mislite da se neko lažno predstavlja kao vaš brend zbog istog username-a, molim vas imajte u vidu da YouTube nije u poziciji da posreduje u sporovima izmedju kosirnika i vlasnika brendova. Kao rezultat toga, preporučujemo vlasnike brendova da reše ove probleme direktno sa vlasnicima username-a“.

Prevencija protiv Google deaktivacije

Šta smo naučili?
1) Rezervišite Google naloge vezane za svoj brend SADA, dok ih neko drugi ne upotrebi.
2) Ako trenunto imate jedan ili više Google naloga, potrudite se da redovno u njih ulazite ili registrujete aktivnost na svakom nalogu da bi oni bili aktivni i da biste vi bili sugurni da ih Google neće izbrisati. Stavite komplikovane lozinke i iskoristite sve moguće mere bezbednosti da biste bili sigurni da vaš nalog ne bude ukraden ili hakovan.
3) Ako su već zauzeti Google ili Youtube nalozi koji su vezani za vaš brend, kontaktirajte vlasnike i pitajte ih da li bi hteli da vam predaju te naloge. Ako to ne uspe, a vi nemate dovoljno jake dokaze da vas oni lažno predstavljaju koje biste mogli da pokažete Google-u, možete da razmilite o ceni koju biste platili za te naloge ili o tome da prijavite profil Google-u ili Youtube-u.