Google + Location

Kako Google teži da održi svoju dominaciju na tržištu online marketinga Google Places su progutane  od strane Google+ Local Pages, objedinjujući sve poslovne listinge u jednu celinu kojoj će se pristupati putem pretrage, mape, mobilnog telefona i Google+ servisa.
Korisnici imaju mogućnost za poboljšani lokalni listing preko nove lokalne kartice na levoj traci Google+ servisa, na pretrazi na mobilnim telefonima, na Google pretrazi, i na mapama.
Kako sve to funkcioniše možete pogledati na sledećem YouTube videu:


Novi format će biti u potpunosti realizovan u narednim nedeljama odnosno mesecima koji slede. Vlasnicima preduzeća je ostavljena mogućnost da upravljaju svojim informacijama kroz Google Places za biznis mada će se sad taj listing pojavljivati kroz niz Google usluga koje se nude.

Mobilni oglasi „Jedan od najvećih, najbržih rastućih oblasti Google-a“

Kada govorimo o ulozi mobilnih telefona za pristup internetu, onda je jedna od najznačajnijih činjenica svakako to da se u 50 % slučajeva Google mapama pristupa baš putem mobilnog uređaja. Prihod od mobilnih oglasa bi mogao do 2016-te dostići cifru od gotovo 8 milijardi dolara. Google je nedavno izvestio o prihodu od 10,65 milijardi dolara u K1 2012, beležeći nove kvartalne prihode i povećanje za 24 % u odnosu na K1 2011. U oktobarskom izveštaju SEO ekspert Larry Page objavio je da je Google-ova stopa prihoda u vlasništvu mobilnih resursa dostigla 2,5 milijardi dolara, što je za 150% više u odnosu na prethodnu godinu.

Upotreba mobilnih uređaja, plaćanje po vremenu provedenom u pretrazi (Paid Search Spend), Ad Clicks All su u naglom usponu

Nije čuno što firme hrle ka mobilnim oglasima, prosečna cena klika za oglas na mobilnom uređaju je za 72% viša u odnosu na cenu klika na desktop računaru. Potrošači su već tu, u potrazi za informacijama u pokretu. Pew istraživanje pokazuje da su za vreme praznične sezone 2011 godine oko 52% odraslih mobilnih pretplatnika koristili mobilni uređaj dok su kupovali u radnjama opeke i maltera.
Predviđa se da će Smart mobilni uređaji zauzimati oko 25% ukupne plaćene pretrage oglasa po kliku u Google-ovoj mreži do kraja ove godine. S druge strane, Adobe procenjuje da U.S. marketinški stručnjaci troše oko 8 procenata ukupnog budžeta od pretrage na mobilne oglase, od čega samo tableti broje 4,25 procenata.
U nedavnom izveštaju izjavili su da očekuju da će mobilni i tablet advertajzing nastaviti da apeluje na marketinške stručnjake u pogledu njihovih disproporcionalno niskih cena po kliku (CPS).

 

Google+ Local kao velika prilika za porast prihoda od oglašavanja

Ovog januara Google je prijavio prihod od 37,9 milijardi dolara za 2011 godinu od čega 96% zarade dolazi od advertajzinga. Google ima mogućnost da učvrsti svoju poziciju na masovnom nivou u oblasti šoping destinacija po izboru (kao i prihod od oglasa koji ostvaruje kompanija na tom položaju).
Jasno je da Google mora da ugasi Facebook i druge servise koji igraju značajnu ulogu na području mobilnih oglasa koji trenutno kontrolišu 44% svetskog tržišta online marketinga, a Google+ Local je jedan sjajan i veliki korak u tom smislu.

 

Selidbe u Srbiji

Google optimizacija, izrada sajta, social marketing