Izrada sajta za nekretnine – SEO za websajt, portal za nekretnine, real estate marketing 

Kako uraditi SEO za izdavanje vaše nekretnine (apartmana) u pet koraka

Pitanje koje svi postavljaju ovih dana je:

„kako mogu da upotrebim SEO da dobijem više rezervacija apartmana/smestaja?”
Ideja pretraživačke Optimizacije je da visoko rangiranje u rezultatima pretrage vodi povećanom saobraćaju i  prodajama. Dok dostizanje vrha Google-ovih rezultata, čini se,   zahteva crnu magiju, imajte na umu da je magija ono što već znate: promocija.  SEO za prostor za odmor i nepokretnu imovinu uglavnom zahteva primenu promotivnih veština koje već imate u alatkama dostupnim na web-u.

Originalne reference vezane za sve što je SEO, mogu biti pronađene ovde. Za pristup dat za  marketinško izdavanje prostora za odmor, evo 5 koraka za stvaranje SEO strategije:
1. Odredite vaše ciljeve
Kao i sa bilo kojom marketing kampanjom, SEO zahteva jasne ciljeve da bi mogao biti rađen efikasno, da biste mogli da procenite vaše rezultate i razvijete vašu strategiju. Zapamtite: vaš konačni cilj je da rezervišete što više prostora, i povećate vašu „donju liniju“; NE da budete broj 1 na Google-u.
Vrednost prvog mesta je nesumnjiva, ali ROI je pouzdan pokazatelj uspeha. Vodite računa o vremenu i novcu koje trošite na vaše SEO napore, i bićete u stanju da izračunate kolio vam se novca vraća u kampanji baziranoj na povećanim bukinzima.
Dobri SEO ciljevi:

  • Više bukinga iz rezultata pretrage
  • Povećan saobraćaj na sajtu
  • Niža bounce stopa

2. Napravite web sajt
Ne možete se baviti SEO-optimizacijom ukoliko nemate web sajt! Ako počinjete web marketing strategiju od nule, prva stvar koju ćete želeti da uradite, je da napravite web sajt. Za vlasnike apartmana za odmor i REAL ESTATE menadžere, Web Chalet, nova kompanija, obezbeđuje odgovarajuće oblike sajtova, vezane za različite industrije. Njihov proizvod obezbeđuje brz i lak način da se postave sve vaše informacije na web sajt sa vašim sopstvenim imenom domena i brenda. Za one koji žele više pomoći, wordpress.org daje besplatne solucije za pravljenje moćnih web sajtova.
Posmatrajte svoj web sajt kao prodajno mesto. Potrudite se da imate odličnu lokaciju (ime domena, hosting), privlačnu fasadu (dizajn), i sjajan proizvod.Izaberite adresu koju je lako naći za ljude i pretraživače. Na primer. Na primer, ukoliko Stanko poseduje prostor u Beogradu, na Vracaru tada bi bilo bolje da uzme ime domena poput Belgrade-Rental.com nego Agenija-Stanko.rs.Budite jasni i deskriptivni, i objasnite šta tačno vaš sajt ima da ponudi.
Pored toga, da bi se vaša radnja/prodajno mesto jednostavno pronašla, takođe ćete želeti da bude prijatna i lepa. Učinite vaš sajt jednostavnim za navigaciju  i bićete nagrađeni od strane pretraživača i portala za buking. U svojim webmaster instrukcijama, Google objašnjava, „Napravite koristan sajt, bogat informacijama, i napišite stranice koje jasno i precizno opisuju vaš sadržaj.“ Održavajte stvari jednostavnim sa jasnim sadržajem i lakom navigacijom.
Kada smo već kod pravljenja sajtova, trebalo bi da kažemo nešto o ključnim rečima. Ključne reči su fraze kojima ljudi vrše pretragu da nađu vaš sajt. Pre nego što stvorite ma kakav sadržaj za vaš sajt, razmislite o ključnim rečima koje potencijalne mušterije mogu koristiti da vas nađu. Da sam tražio kuću u Beogradu, tada bih verovatno uneo „Kuce za izdavanje u Beogradu“, ili „Kuce u Beogradu“ Ove ključne fraze su dosta svedenije od termina poput „prostor za izdavanje“, i one ciljaju na relevantniji saobraćaj. Možete uraditi istraživanje ključnih reči na Google-u korišćenjem  wonder wheel (nazalost sada vec uklonjen iz Google alatki) i related searches alatki
3. Obezbedite vredan sadržaj
Pretraživači žele da korisniku ponude najbolje informacije, tako da osigurajte da vaš sajt sadrži visoko relevantan, aktuelan sadržaj. Budite sigurni da unesete dobro napisan opis prostora koji izdajete, najkvalitetnije fotografije,  kalendar sa terminima u kome se navodi kada je prostor slobodan, svedočenja gostiju, informacije o okruženju, cene i kontakt. Takođe, dobra ideja je da napraviet blog na vašem sajtu sa konstantnim apdejtovima o vlasništvu, promenama i poboljšanjima, lokalne vesti i specijalne posnude. Pretraživači vole da vide da se sajt aktivno održava. Ukoliko već postavite vaš prostor za izdavanje na sajtove kao što je FlipKey, onda ne morate da stvarate i apdejtujete potpuno novi sadržaj za vaš sajt FlipKey obezbeđuje widgets za vlasnike koji prikazuju buking kalendar i recenzije gostiju, pored ostalih alatki. Možete lako instalirati  ove widgets na vaš sajt i održavati svežinu informacija samo koristeći vaš FlipKey nalog.

4. Promovišite sebe i vaš sajt
Čak i najbolja radnja može propasti ako niko ne zna za nju. Treba da izađete i „trčkarate“ da biste postigli da drugi sajtovi govore o vašem sajtu. Najviše od svega, želite da se drugi sajtovi linkuju na vaš. Pretraživači vide te linkove koji vode nazad na vaš sajt i lakše nalaze vaš sadržaj. Kako ćete navesti ljude da govore?
 Listing sajtovi
Najveći deo listing sajtova, kao FlipKey, će obezbediti link ka vašem web sajtu. Želeli biste prisustvo na nekim od tih sajtova, stoga budite sigurni da koristite njihov autoritet i obezbedite im link za vaš sajt.
Trgovačke komore
sajtovi Trgovačke komore su dobro mesto da se bude primećen na web-u. Pristupite vašoj lokalnoj komori i obezbedite da oni uključe link na vaš sajt u svom delu za „smeštaj“.
Organizacije odredišnog marketinga
Pronađite lokalni odredišni marketing ili sajt posetioca i kongresni biro , te proverite koje su mogućnosti da vaš sajt bude na listi. Ponekad je dovoljno samo pitati. Možete takođe pronaći sajtove lokalnih putnih vodiča i adresara- ukoliko su  visoko rangirani u rezultatima pretrage, onda vredi razgovarati sa njima o linkovanju s vašim sajtom.
Lokalni  blogeri
Blogeri su tvrđi orah, ali takođe i zajednica čiji je vredno biti član. Gledajte na blogove kao što bi posmatrali susede vaše radnje. Mnoge vaše mušterije ručaju u susednom restoranu i potom pitaju za preporuku za mesto za kupovinu u toku popodneva. Ukoliko ste prijatelji sa maître d’, onda će on preporučiti vašu prodavnicu a ne onu vašeg konkurenta. Informišite blogere koji pišu o vašem kraju i oni će biti srećni što mogu da vas preporuče svojim čitaocima.
Društveni mediji
Kao što je vec puno puta receno o društvenim medijima i marketingu za izdavanje prostora,Facebook i Twitter su sjajne platforme za promovisanje vašeg vlasništva (imovine, apartmana, nekretnine, nepokretnosti, stana, vile, hotela…kako god hocete). Kao i sa blogerima,ovi sajtovi su društveni a ne bave se prvenstveno prodajom.  Zatražite „Twitter handle“ i Facebook stranicu i uključite se u konverzacije koje vas zanimaju. Možete sresti neke interesantne ljude koji će vas podržati i proširiti priču o vašoj sjajnoj ponudi
5. Pratite vaš napredak i prilagođavajte se
Konačno, svakako se potrudite da pratite vaš napredak. Postoji mnoštvo alatki dostupnih za praćenje i monitoring web sajt saobraćaja, ali suvereni standard u industriji je Google Analytics! Možete otvoriti besplatni nalog i instalirati Google Analitiku na vaš sajt jednostavno pratećiinstrukcije na Google-u.
Jednom kada ste instalirali Google Analitiku, lako je raditi statistike. Ukoliko želite da vidite kako vaši SEO – web marketing napori napreduju, onda treba da obratite pažnju na search engine saobraćaj, Tacnije posetu preko Google ( ne zaboravimo Yahoo/Bing/Ask/Search/Yandex!) pretrage koji možete naći pod „izvorima sobraćaja.“ Tu postoji puno informacija ali ukoliko vidite da saobraćaj na sajtu generalno napreduje, tada ste na pravom putu!

Treba vam bolja pozicija na internetu? Pozovite nas!

065 202 2014 Agencija za web marketing Total Dizajn Beograd, Srbija

NEKRETNINE GRAFICKI DIZAJN I MARKETING – izrada websajta za nekretnine

Artur Riolo je pripovedac svetske klase. Radi kao trgovac nekretnina u gradicu severno od Njujorka gde zivim. Artur prodaje mnogo nekretnina – vise nego svi njegovi konkurenti zajedno. To je stoga sto zapravo on ne prodaje.
Svako moze da vam pokaze karakteristike neke kuce ili da porazgovara sa vama o porezima. Artur to ne cini. Njegov pristup potpuno je drukciji. Artur ce vas i vasu gospodju povesti u voznju. Vozice vas uzbrdo i nizbrdo po komsiluku i pokazivati citav niz kuca (koje se ne prodaju). Pricace vam o ljudima koji zive u tim kucama, o tome cime se bave, kako su pronasli svoju kucu i odabrali ime svom psu, kakva su im deca i koliko su platili kucu. Govorice vam o raznim problenimam koji su vazni za grad, o dugogodisnjim rivalstvima koja tinjaju izmedju gradskih cetvrti i o usponu i neizbeznom padu kluba u kojem se okupljaju mame. Tada i tek tada, Artur ce vam pokazati kucu.
MOzda je zasluzan Arturov starinski kamionet ili cinjenica kako ga svi u gradu poznaju, ili pak ocigledno zadovoljstvo koje ta zajednica pricinjava Arturu, ali pre ili kasnije, kupicete od njega kucu. Ne samo zato sto je kuca dobra, vec zato sto je prica dobra.

Boni Zigler i Emili Oberman takodje pricaju price. One su graficke dizajnerke na najkonkurentnijem trzistu na svetu – u Njujorku. Boni i Emili tvrde da je njihov uspeh slucajan. One upravljaju preduzecem „Number 17″, ciji su klijenti i NBC, Seks i grad (Sex and the City) i hotel „Mercer“.
Sve sto je povezano s njihovom firmom, njihovim web stranicama, njihovim ljudima ima neku pricu. A prica je uvek ista. Dosledna. Govori o dve vrlo zabavne i harizmaticne zene u ikonoklasticnom poslu (dizajn) koji nije za svakog. Njihova web prezentacija ima samo jednu jedinu stranu (kasnije cemo pricati zasto ovo i nije tako dobra strategija za web pozicije sa aspekta interneta i web marketinga), a ako je verovati glasinama, na toj stranici se kt=rije cak i graska u kucanju. Njihova kancelarija skriva se iza neuglednih vrata u neuglednoj zgradi smestenoj u cudnom kutku Njujorka. Ali kada se ta vrata otvore, posetioce osvoji spoj zabave, nostalgije, cudnovatosti i energije u najcistijem obliku.
Ni jedan kupac ne kupuje od „Number 17″ cist dizajn. Kupuje osecanje koje u njima pobudjuje proces kupovanja dizajna.
Dakle sta povezuje nekretnine, graficki dizajn i case za vino? Ne bas mnogo toga. Nije to cena ili ucestalost kupovine, kanali oglasavanja ili pak prodaja. Povezuje ih samo cinjenica da niko ne kupuje cinjenice. Ljudi kupuju pricu.