Sa ispravnom strategijom društvenih medija, možete komunicirati direktno sa mušterijama, kreirati zanimljive teme za diskusije, i pomoći da se raširi vaša prodaja.
Društveni mediji mogu takođe povećati svesnost o prisustvu vašeg brenda onlajn, i prirodno dati podstreka vašem preduzeću dovodeći ga na vrh lokalnih rezultata pretrage.
Međutim, predeo društvenih medija koji se brzo širi može delovati zbunjujuće na trgovce ovih dana, jer mogućnosti izbora rastu gotovo iz dana u dan. Facebook, Twitter, YouTube, Groupon, Flickr i Foursquare, da navedemo samo neke, i u skorije vreme Facebook Deals i druge nove pojave u društvenim medijima, su se našli u ludilu za dolarima marketinga  lokalnih preduzeća.
Kako mogućnosti interaktivnog marketinga postaju sve složenije, tako i kriterijumi za SEO. Zbog skorašnjih promena u Google-ovim algoritmima, SEO sada ima za cilj davanje relevantnijih i ličnijih informacija ljudima koji vrše pretragu.
Mnogi trgovci nisu sasvim sigurni kako i gde da fokusiraju svoje onlajn napore. Da bi postigli najviši ROI, oni moraju da se prilagođavaju okruženju koje se brzo menja.
Ukoliko ste zaduženi za marketing nacionalnog brenda, znate koliko je važno imati vaše lokacije dobro rangirane u geografskim pretragama. To je posebno tačno za preduzeća sa više lokacija poput lanaca restorana, kafana i hotela.
Aktivni  program u društvenim medijima će učiniti lokacije vašeg preduzeća uočljivijim u izvorima na webu, a uočljivost je primarni faktor koji koristi Google u lokalnim rezultatima pretrage. Evo šest saveta koji će pomoći da postignete taj cilj:

  • Napravite fan bazu na Facebook-u  Četrdeset posto korisnika Facebook-a takođe prati brend. Više od polovine tih Facebook korisnika će se odlučiti da kupi taj brend. Facebook-ov „likes“ je alatka speed-marketinga koja fantastično širi svesnost o brendu šaljući informacije kao vesti za svakog ko je prijatelj fana vašeg brenda
  • Koristite Twitter da ostanete u kontaktu sa mušterijama.  Jedan od četiri korisnika Twitter-a  prati brend, a 67% tih pratilaca brenda će kupiti taj isti brend. Vaši tweet-ovi treba da zainteresuju mušterije dajući im korisne informacije o preduzeću i uslugama. Specijalne ponude su sjajan način da se dobije pažnja ljudi na Twitter-u.
  •  Ohrabrujte mušterije da ocenjuju i recenziraju vaše preduzeće  Korisnici Yelp-a napisali su 6 miliona recenzija u 2010, i lokalni sajt pretraživača gravitira ka 9 miliona u 2011, prema Mashable-ovom izveštaju. Potrošači vole onlajn recenzije jer mogu da vide šta drugi realno misle o proizvodu ili usluzi pre donošenja odluke o kupovini. Recenzije na društveno interaktivnim sajtovima poput Yelp-a poboljšavaju vaše rangiranje kod pretraživača i donose slobodan web saobraćaj.
  •  Iskoristite moć YouTube-a u lokalnim rezultatima pretrage. Video ubačen u  Google Place pages, web sajtove i stranice društvenog profila, može predstaviti vaše proizvode dajući ljudskost vašem preduzeću
  • Koristite sajtove za grupnu kupovinu kao Groupon ili LivingSocial. Tokom ekonomskih kriza, pretplata na kupon sajtove kao što su ovi nikad nije bila raširenija. Promovišući poslove ovim velikim bazama pretplatnika može biti brz i lak posao za stvaranje priče o vašem preduzeću bez advertajzinga.
  •  Dajte mušterijama promocionalnu inicijativu da podele informacije onlajn. Brendirani kao “Share for Rewards”, programi mogu da ohrabre mušterije da podele ponude sa svojim prijateljima putem Facebook-a, IM-a i drugim web kanalima u zamenu za popust na proizvode ili usluge.

Stvarajući zanimljiv društveno-medijski program, možete olakšati mušterijama da pronađu vaše lokalno preduzeće i, što je još važnije, razgovaraju o njemu onlajn. Rezultat će biti neverovatan ROI koji će ojačati vaš web marketing, dovesti do poziva i sastanaka i proizvesti dugotrajnu svesnost o brendu. Šta čekate?