Koliko KOŠTA SEO optimizacija

SEO Panda Recept: Razmišljajte kao Google

Zašto neke SEO kompanije naplaćuju usluge dvesta eura mesečno,a druge dve hiljade? U čemu je razlika?

Na pocetku jedno tradicionalno pitanje – koliko KOŠTA SEO optimizacija?

U poslednje vreme, uvek je bilo dovoljno vesti o SEO, i o tome kako se firme interesuju za korišćenje SEO usluga. Za čitaoce koji ne znaju o čemu se tačno radi, „Search Engine Optimization“ (Optimizacija sajta) je metod optimizacije rada i pozicioniranja web sajta na Internet pretraživačima poput Google-a, Yahoo-a i Bing-a. Web sajtovi koji se pojavljuju na samom vrhu rezultata pretrage, a ne oni koji su sponzorisani (plaćeni), smatraju se najrelevantnijim i imaju najviše saobraćaja na Internetu. Ove „visoke pozicije“  su glavni faktor kod većine današnjeg odabira od strane klijenata, kao i brendinga i sveukupnog uspeha na netu. SEO kompanije su ili afirmisane firme ili mali iskusni nezavisni konsultanti koji rade na poboljšavanju vidljivosti preduzeća kod pretraživača putem osmišljenog onlajn advertajzinga ili Internet marketinga i tehnika za promociju web sajtova. Za mnoge vlasnike kompanija, misao o tome da treba da se bace na posao i unajme SEO firmu koja će da pomogne, može biti zastrašujući zadatak. Pored toliko puno kompanija koje su dostupne, teško je razumeti koju je najbolje izabrati, kada se ima u vidu odnos cena – kvalitet. Različiti faktori mogu se uzeti u obzir da se donese pametna odluka s kim bi trebalo da se uortači vaše preduzeće- zato što je to upravo to – poslovno partnerstvo/ortakluk. Pametan vlasnik preduzeća unapred zna da traži pouzdanog partnera koji se stara o budućnosti sadašnjeg biznisa, što znači da je ta kompanija izabrana za dugi vremenski period. Ne bi trebalo da tražite uslugu koja se samo jednom plaća. Realno je da očekujete da ćete plaćati usluge na vremenskoj bazi. Cene za SEO usluge su u širokom opsegu od samo 200 eura do 2000 eura mesečno ili više (pricamo o cenama u razvijenom svetu naravno). Treba primetiti da cena svake kompanije može da prikazuje kvalitet usluga kao i koliko vremena je utrošeno na promociju web sajta. Kao i u advertajzingu uopšte, što je veći budžet, advertajzer će praviti veću kampanju.

Kompanije neće imati problem u nalaženju SEO firme sa nižim cenama, ali imajte u vidu, ovo će imati direktan efekat na nivo usluge. Količina utrošenog vremena na rangiranje sajtova često nije određena samo tehnikama, već i cenom. SEO kompanije čije su cene niže mogu imati malo osoblja i utrošiti znatno manje vremena na posao – a dobre SEO firme kao i pametni vlasnici preduzeća razumeju da je potrebno puno vremena za ozbiljnu i efikasnu kampanju. SEO kompaniju koja manje naplaćuje može voditi jedan konsultant koji može uložiti ograničen napor u promovisanju vašeg preduzeća. Tipično je da ovakve kompanije nemaju radnu snagu da  razvijaju vašu poslovnu strategiju tako dobro kao firma koja je posvećena SEO optimizaciji, ili koja je deo većeg preduzeća. Ovo nije uvek slučaj, ali često jeste, zavisno od toga ko vodi posao. Zbog toga se preporučuje da pokušate da odredite da li SEO kompanija ima posvećen tim ili radi iz stana. SEO kompanija koja naplaćuje više često ima iskusno osoblje koje ima znanje i u potpunosti planiran metod za efikasno povećavanje poslovne prisutnosti na internetu. Kod istraživanja, skuplja kompanija može imati veće osoblje, istinski posvećeno poboljšavanju rangiranja kod Internet pretrage, imajući pojedince koji su specijalizovani u različitim granama poslovanja, kao što je geografsko ili lokalno pozicioniranje (kome značaj brzo raste), usluge „PPC“, konverziona optimizacija i razvoj Interneta. Bolje SEO kompanije imaće iskusne radnike koji su i vrsni i osvedočeni, tako da imaju pravo da traže visoke cene. SEO kompanije koje imaju više cene optimizacije sajta, može ujedno imati više osoblja koje lako može da izađe na kraj sa višesložnim projektima, i želi da vas dobro informiše o uspehu vaših projekata.

najbolja seo optimizacija sajta Beograd Srbija web marketing za apartmane, nekretnine, hotele, health – medical tourism, art

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.