LOGO DIZAJN PRIMERI LOGOTIPA KOJE JE RADILA AGENCIJA TOTAL DIZAJN

 

Logo dizajn (лого дизајн) – lice kompanije


Baš kao što će rukovanje ili prvi susret sa osobom stvoriti momentalni utisak o osobi, slično, logo će odrediti mišljenje o kompaniji na prvi pogled. On reflektuje suštinu kompanije koju mušterije prepoznaju, i povezuju se sa njom. Logo dizajn koji je atraktivan, privlačan, i ostavlja utisak na ciljnu publiku moćna je alatka za promovisanje kompanije. Profesionalno dizajniran logo može učiniti da malo ili porodično preduzeće izgleda stabilnije, priznatije I uspešnije. Logo takođe može pomoći u davanju identiteta kompaniji i na taj način omogućiti potencijalnim mušterijama razlikovanje proizvoda i usluga kompanije od njenih konkurenata. Dobro dizajniran logo je refleksija nečijeg karaktera. Neko bi mogao pomisliti „ako ova kompanija vodi računa o svom poslu i brendu, ona će takođe voditi računa o svojim klijentima.

Ključ za upečatljiv logo dizajn

Dobar grafički dizajner

Dobar grafički dizajner treba da uzme u obzir nekoliko stvari- da obezbedi upečatljivost loga, od kojih je najvažnija jedinstvenost dizajna. Logo kompanije ne sme biti ponavljanje već postojećeg loga, jer bi to moglo voditi lošem publicitetu. Logo dizajn treba da bude takav da oslikava osnovno načelo kompanije i da izgleda dobro u svim veličinama, bilo na bilbordu ili vizit karti. Kompleksni dizajn ne samo da gubi svoje detalje na malim veličinama, već isto tako čini teškim za mušteriju da ga primi i razume. Boja je takođe veoma bitna stvar i nebi trebalo da se sukobljava sa funkcionalnošću dizajna ili da ga pogrešno predstavlja. Boje treba da se lako asociraju sa prirodom kompanije i tipom biznisa kojim se ona bavi.

Profesionalni logo dizajn traži vreme

Kompanija ne mora da potroši veliku sumu novca na logo dizajn; postoji mnogo jeftinih logo dizajn usluga na netu. Međutim, dobijate ono za šta platitie. Moje iskustvo pokazuje da dobar logo ne može biti dizajniran u roku od jednog ili dva sata. Potrebno je najmanje 5 sati da se konceptualizuje, i još 5 da se predstavi digitalno uključujući korekcije i revizije. Rekao bih da je 10 sati granica. Manje od toga, mora se odraziti na kvalitetu dizajna. Proces  logo dizajna je intenzivno dolaženje do ideja odakle brending smernice nastaju. Jednom kad je logo dizajn konceptualizovan, pitanje je sata kada će se stvoriti brending ideologija za kompaniju. Jeftin logo dizajn ne implicira uvek loš logo, ali čovek mora da bude oprezan. Jedna od ključnih stvari za impresivni logo dizajn je koliko dobrokompanija može preneti svoje zahteve i ideje grafičkom dizajneru. Drugi deo je iskustvo, inteligencija i sposobnosti dizajnera.

Tipovi logo dizajna

Prava logo dizajn kompanija treba da bude u stanju da obezbedi različite logo tipove i stilove. Na primer, na slovima baziran logo će imati minimum grafičkih elemenata, već samo slova koja mogu ili ne moraju formirati tipografski dizajn kao Google, Yahoo, Microsoft, Oracle, BBC, CNN itd. Neki logoi će biti stvoreni od geometrijskih oblika kao u poznatom „Swoosh“-u Nike-a, ili kao motiv školjke kod Shell, BMW, Volks Wagen, Adobe itd. Neki drugi koncept će biti zasnovan na prirodnim elementima ljudskog ili životinjskog tela kao Puma koja koristi stilizovan pumin skok, MSN koji koristi stilizovanog leptira, Air Canada sa javorovim listom u svom logou i brendingu itd. Neke od velikih korporacija potrošile su milione dolara na stvaranje odgovarajućeg i prepoznatljivog loga. Svi ti logo tipovi biće korišćeni u vezi sa punim imenom kompanije i zaraznom „tag “ reči.

Uspeh preduzeća u velikoj meri zavisi od logo dizajna ne zato što on izgleda dobro, već zbog toga što on pomaže u marketingu i rastu preduzeća.

Strom Energy logo design Total Dizajn 0641700992

 

Predstavljamo dva stilizovana prikaza logoa kojima se jasno i nedvosmisleno objasnjava glavna delatnost kompanije Strom Energy – Resenja za obnovljive izvore ekoloske energije.

Logo Design by Total Dizajn 0641700992 Dizajn Studio vizuelni identitet firme Total Design

logo dizajn salona Alhemija by total dizajn pravljenje logotipa, znaka firme, website design, SEO

Logo Dizajn SYO creation logo design Fashion Brand Total Design

 

apartments-stay-in-milano
Website Design

Dizajn Web Sajta Alhemija

 PRIMERI PRIMENE LOGOTIPA NA WEBSAJTU

Web Design i Logo Dizajn

Dizajn Logotipa i Websajta

 DIZAJN – Brendiranje Vozila – Primena

„…kao i u svim ostalim situacijama primene logotipa, sva putnicka vozila moguce je brendirati upotrebom sve tri dozvoljene primene logotipa: aplikacijom celokupnog logotipa, aplikacijom ispisa ESPANJOLA bez zastitnog znaka (figure grifona) i aplikacijom logotipa u grbu. Sam zastitni znak ili njegove povecane delove bez ispisa ESPANJOLA, ukoliko se zbog posebnih specificnosti kompozicija pokaze potreba za takvom vrstom grafizma, dozvoljeno je promisljeno koristiti kao dekorativni graficki element.“

Brendiranje vozila Hotel

Brendiranje vozila – Primena Logotipa na Vozilu

DIZAJN FLAJERA

Dizajn Flajera

Dizajn Flajera

Logo dizajn (лого дизајн) – lice kompanije

Uspeh preduzeća u velikoj meri zavisi od logo dizajna ne zato što on izgleda dobro, već zbog toga što on pomaže u marketingu i rastu preduzeća.

 

 

 

LOGO DIZAJN za HOTEL HERITAGE

 

Prvi koncept Heritage Logotipa predstavlja usku povezanost uslužne delatnosti hotela koje je prožeto kroz likovno rešenje znaka.

Ovo dizajnersko rešenje svojim oblikom predstavlja stilizovani krevet gledan iz perspektive. On nas asocira na udobnost, kao i na mesto na kome možemo da se odmorimo, što je i sam svrha hotela kao uslužno ugostiteljskog objekta.

U kompoziciju logotipa su ukomponovana dva slova H, takođe postavljena u perspektivu.

Drugo konceptualno rešenje logoa predstavlja hotel Heritage kroz formu znaka koji se sastoji od inicijala H (Heritage) H (Hotel), naslonjenih jedan na drugi čije ivice grade stilizovani hotel sa kvadratom u sredini, kako bi asocijacija bila jasnija da je to ulaz.

Ovaj znak jasno govori da je reč o dva slovna znaka HH, ali svojom konstrukcijom čine jednu simetričnu kompoziciju stvarajući stilizovani hotel.

Idejno rešenje broj četri zasnovano je na ideji stilizovanog hotela kao ugostiteljskog objekta.

Znak jasno asocira svojom stilizovanom konstrukcijom na mesto prijatnog boravka i kućne topline kao i atmosfere, dok inicijali HH predstavljaju vrata koja se otvaraju pozivajući
goste unutra.

Oštrim i jasnim crtama ova forma odaje utisak modernog, savremenog kao i minimalističkog.

Rešenje broj pet za hotel Heritage predstavlja likovnom jasnu kompoziciju dva boldirana slova HH sa izraženim jakim kontrastom koji je definisan između slova HH i njihove
tamnije strane, odnosno drugog plana.

Dva slova HH u perspektivi koja se pružaju u desno i proporcionalno se smanjuju kako bi se dobio utisak perspektive, predstavljaju hotel, odnosno njegov
svedeni prikaz.

Znak je jasno definisan i upečatljiv.

Logo Design, Simbol, Znak, Slovni Znak, Logotip Firme, Brend – kreativne kreacije

 

LOGO DIZAJN

Kao što psiholog procenjuje nečiju ličnost na osnovu njegovog ili njenog rukopisa a prvi utisak o vašem brendu ili biznisu dolazi od vašeg logo-a. Logo je potpis vašeg brenda i osnova korporativnog identiteta i treba ga stvarati pažljivo i bez žurbe. On je mnogo više od imena vaše firme ili fotografija vašeg proizvoda. Logo je vaš vizuelni pečat u moru identiteta, ono što vas izdvaja i ističe vašu prednost nad drugima.

Logo se ne stvara na brzinu i bez detaljne analize vašeg biznisa ili produkta. Dizajner prvo mora dobro da se upozna sa onime što prodajete i da, znajući vašu biznis filozofiju, ukorporira te glavne vrednosti u svoj rad. Za ovo je potrebna dobra i otvorena komunikacija između klijenta i agencije koja omogućava da se posao završi u najkraćem roku i sa najboljim rezultatima.

Ono što često zbunjuje klijenta je cena izrade logoa. Analiza ključnih reči pokazuje da su izrazi kao “besplatan logo” i“jeftin logo” veoma česte fraze u pretragama. Naime, postoje stotine sajtova na internetu koji obećavaju besplatan ili jako jeftin logo i mada takva ponuda može izgledati primamljivo na prvi pogled, razmislite da li je bilo koja kvalitetna usluga besplatna. Vaš logo treba da bude simbol ili ispis koji je prepoznatljiv i jedinstven i kao takav vas izdvaja u moru konkurencije, a njegovo stvaranje je proces koji zahteva vreme i trud. Mala finansijska ušteda prilikom tog procesa vas može koštati mnogo u budućnosti.

logo firme alhemija beograd logotip

Logo dizajn za studio „Alhemija“ u Beogradu

website: vencanice Alhemija

DETALJNIJE:

logo dizajn salona Alhemija by totaldizajn

View more presentations from TotalDizajn.
Strom energy logo Total Dizajn 0641700992
View more presentations from TotalDizajn.

Logo dizajn za web sajt – Brendiranje

 

knjiga standarda logotip

 

Dizajn i SEO za medicinske sajtove

Medicinski turizam, SEO medical marketing – PR, marketing design i SEO u medicini

Hair Center Serbia
BEAUTY&ME Vizuelni Identitet Logo

Mapa sajta – Total Dizajn

 

LOGOTIP – izrada kvalitetnog logotipa je prva stvar koja izdvaja vasu firmu u moru drugih. Logo se radi jednom i zato napravite dobar izbor! Poverite izradu logotipaiskusnim dizajnerima, firma TOTAL DIZAJN nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.

Pogledajte primere izrade logotipa

Koja je prava cena izrade logotipa u Srbiji?

Nije lako dati odgovor na ovo pitanje. Jedan nacin razmisljanja je da se prodaju paketi (cesto su videni paketi na nekim web sajtovima za logo (u tri koraka, ili nesto slicno – sto zvuci kao da ga radi software a ne kreativna osoba ili tim dizajnera, agencija…) cesto ta cifra izgleda izuzetno primamljivo i ide uz bombastican slogan: LOGO za 199 Eura!, Logo za 149 eura! ili logo za 99, pa mozda i 49 eura.

Sa druge strane znamo da za tako malo para tesko da mozemo ocekivati neki kvalitet u dizajnu.

Puno dizajnera u Srbiji negoduje kako njihov rad nije adekvatno placen, ali isto tako, daju procene ( ako i izjave na forumima poput dizajn zona foruma) da nikada ne bi pristali na rad, recimo izrada logotipa koji je ispod 500-700 a ponekad 1000eura.

Logo dizajn | Redizajn logotipa | Korporativni identitet | Graficki dizajn

Logo dizajn

Predstavlja ultimativni znak razlikovanja medju institucijama, korporacijama,
proizvodima na trzistu, web stranicama…
Dobar logo omogucava da vas brend ili firma bude zapamcen i nadje laski put do klijenata
ili konzumenata. Izborom logotipa salje se vrlo jasna slika o vrsti delatnosti kojom se
firma bavi ili o kakav proizvod nudi. ( corporate, artsy, sci-fi, 3-d )

Redizajn logotipa

Ukoliko je brend ili kompanija prepoznatljiva po svom logotipu klijentima,
redizajn logotipa omogucice da se on predstavi u modernijem dizajnu,
ali i da zadrzi svoju prepoznatljive elemente. Na taj nacin direktno se asocira na stari kvalitet i poverenje kroz pracenje novih trendova.

hotel apartments Italy Montenegro Serbia

apartment Herceg Novi small luxury hotel

22 greške u logo dizajnu za koje možete biti krivi

Ono što sledi je lista uobičajenih grešaka u logo dizajnu. Da li se možete prepoznati u nekoj od ovih kategorija?
1. Neoriginalan dizajn. Vaš logo treba da bude originalan za svaki zadatak. Logo i brending strategija idu zajedno, zato budite sigurni da ste stvorili nešto jedinstveno i vredno pamćenja za vašeg klijenta.
2. Nejasnost. Svaki logo treba da prenese poruku onom koji gleda. Ukoliko potencijalni potrošači ne saznaju ništa o vašem klijentu  nakon gledanja logoa, doživeli ste neuspeh.
3.Rasterovan. Vaš logo treba da bude konturni, zato treba da ga dizajnirate koristeći Adobe Illustrator,CorelDRAW  ili neki drugi vektorski program.

4. Kliše. Klonite se svega očekivanog. Zapamtite, vaš logo treba da bude vredan pamćenja za mušteriju.  Dodajući kliše, slike u „stock-art“ stilu,  vaš logo će nestati u dizajnerskoj zbrci.
5. Previše komplikovan. Mnogi novi dizajneri pokušavaju da zakomplikuju svoje logoe dodajući puno detalja, previše reči, tag- linija itd.  Držite se jednostavnosti. Bićete bolje zapamćeni.
6. Previše „fensi“. Uglavnom, treba  izbegavati preterano zakošenje, senke, teksture, filtere. To će dozvoliti vašem logou da bude korišćen u mnogim sredinama.
7-11. Tipografski problemi. Postoji jedan broj uobičajenih grešaka koje se često pojavljuju prilikom dizajniranja logoa. Obratite pažnju na sledeće:

  • Prostor. Fontovi su napravljeni na određeni način s razlogom. Preterano ostavljanje prostora između slova (ili nedostatak istog) treba koristiti oprezno.
  • Predvidljivi fontovi. Svi znaju da su Times New Roman, Myriad Pro (mada vrlo lep font) i drugi,  default fontovi. Pokušajte da upotrebite nešto što nije default.
  • „Ludi“ fontovi.  Ne koristite fontove poput Curiz-a i Papirusa da kreirate vaš logo. Pokušajte da koristite jednostavne, profesionalne, čitljive fontove. (Osim ukoliko ciljna publika ne zatraži nešto drugo).
  • Ultra-tanki fontovi. Mnogi ekstremno tanki fontovi mogu izgledati lepo na monitoru ali njihova upotreba može biti teška kada se pokuša štampanje na hartiji, tkanini , ili ukrašavanje. Tanki fontovi su teško čitljivi iz veće daljine.
  • Previše fontova. Pokušajte da se držite jednog fonta (maksimum dva) u vašem logo dizajniranju. Ovo praviloje naročito tačno kada radite SAMO logo dizajn a ne drugi dizajnerski posao.

12. Traženje preteranog uplitanja. Preterano  mešanje vašeg klijenta, njegovog brata, sekretara, vaše majke, vašeg ujaka, čoveka iz bakalnice ili bilo koga drugog je preterano. Održavajte dizajn čistim i jasnim uključujući samo one koji su apsolutno potrebni u procesu dizajna. (Da biste izbegli probleme, možete takođe želeti da ograničite broj revizija koje su dozvoljene vašem klijentu).

13. Klipart. Ovde se samo radi o biranju najboljeg načina. Stvorite originalno umetničko delo za vašeg klijenta i on će vam zahvaliti.
14. Nemoguće ga je koristiti u „lestvici sivog“. Jedna važna stvar koju treba zapamtiti o logoima je da oni često postaju korišćeni u striktno sivim okolnostima. (Faksevi, kopije , printovi u jednoj boji). Učinite vaš logo moćnim i u koloru i u crno-belom.
15. Nemogućnost smanjivanja ili povećavanja. Ovo je jedan od najuobičajnijih saveta za kreiranje logoa. Obezbedite da vaš klijent može da smanjuje i povećava svoj logo. Većina logoa (Kažem većina jer znam da uvek postoje izuzeci) treba da bude upotrebljiva na bilo čemu od velikog bilborda do16px kvadratne ikonice.
16. Neprilagođen za sve okolnosti. Nakon rada sa otiskivanjem i u radnji za ukrašavanje, shvatio sam koliko često ljudi dizajniraju svoje logoe ne uzimajući u obzir njihovu buduću upotrebu. Budite sigurni da dizajnirate vaše logoe sa namerom da oni mogu biti upotrebljeni na Internetu, u štampi, na uličnom znaku,  utisnuti na rancu  i odšatampani na majci.
17. Neodgovarajuće inkluzije. Obično ne postoji potreba da se uključe LLC, Co. Ili Inc. (Većinu mušterija je baš briga). Treba UVEK da izbegavate neodgovarajuće znakove ili aluzije. Oni ustvari nisu smešni- samo neukusni.
18. Korišćenje motiva koji zastarevaju. Ukoliko koristite kasete, zatvarač za flašu, ili „zvoncare“ u vašem logou, možete staviti datum isticanja na njega. Pokušajte da smislite nešto bezvremeno što će trajati onoliko koliko se kompanija nada.
19. Sebični dizajn. Nemojte dizajnirati logo sa ciljem da će zbog njega vaš portfolio izgledati sjajno. Prvi, i najvažniji cilj, bilo kog logo dizajna traba da bude pomoć vašem klijentu da dođe efikasnije do ciljne publike.
20. Previše apstraktan. Dok jedan apstraktan logo može izgledati veoma profesionalno za kompaniju, šta on zapravo govori mušteriji? “Nismo bili sasvim sigurni kako da vizuelno predstavimo ovo što radimo ili kako ćete steći dobitak od naših usluga , tako da evo kvadrata sa  krugom“.
21. Copy Cat Logo. Skoro sam pročitao članak o pokušaju Pepsija da preuzme deo Coca Cola tržišta. Oni su praktično iskopirali njihov logo. To naravno nije funkcionisalo, i Pepsi je bio bili prinuđen da promene logo.

22. Loša kombinacija boja. Zapamtite, zelena se koristi da pokaže eco-friendly kompanije, crvena i zelena znače Božić, a roze je gotovo uvek za devojke. Pokušajte da nađete boje za vašu ciljnu publiku.

TAGOVI: Logo Dizajn, Logotip, Znak, Logo Firme, Knjiga Standarda, Izrada Logotipa, Cena Izrade Knjige Grafickih Standarda, Cene Logotipa, Knjiga Vizuelnih Standarda, Tipografija, Memorandum, Vizuelni Identitet za Firmu, Beograd Srbija dizajn logotipa logotipi art dizajn home, cena za logo firme, dizajn logo, izrada logo, art dizajn, beograd dizajn, dizajn logo beograd, graficki dizajn beograd, internet firma, marketing srbija, logo beograd

 

Ponekad je element sajta ili samog logotipa identican na vise razlicitih sajtova.

Vlasnici sajtova kojima je neko ranije prodao takvo vec vidjeno resenje se pitaju kako se neko usudio da ukrade deo njihovog dizajna.

To se veoma cesto desava. Evo zbog cega:

Pre svega niko nikome nije „ukrao“ sliku.
Problem je u tome koliko ko zeli da plati za upotrebljenu sliku.
Postoji dva tipa sajtova koji prodaju slike:
1. Sajtovi koji prodaju Royalty-Free stock images. Te slike moze da kupi i upotrebljava ko god zeli za sta god zeli. Te fotografije kostaju u proseku od 2 do 6 dolara. Obzirom da su najpopularnije slike na tim sajtovima prodavane po vise od 500 puta, to znaci da klijent moze da sliku koju je iskoristio u svoje potrebe vidi jos 500 puta kod 500 razlicitih konkurenata. I tu niko nema pravo da se ljuti. Osim sto najcesce nisu svesni toga, nego im je super sto su sliku platili 5 dolara.
2. Sajtovi koji prodaju Rights managed stock images. Te slike kostaju u proseku 250-300 dolara. I mozes ih kupiti samo jednom i samo ti. Garantuje se da nikome vise nece biti prodata ista slika.

Klijenti ipak i dalje kupuju slike za 5 dolara. Slikana sajtu nije toliki problem koliko npr. na ambalazi. Zamislite da se u prodavnici nadju jedno pored drugog dva soka od dva razlicita proizvodjaca sa potpuno identicnim slikama pomorandze…

Jedan primer zemljine kugle koja se pojavljije na vise mesta>

Cak sam je i nasao na nekoliko sajtova:

http://www.fotolia.com/id/9002697

skinuta je 841 put legalno i ko zna koliko puta je kopirana i koriscena…
Znaci minimum 841 put je neko iskoristio ovu sliku…

Technology + Engineering + Context = Total Design