Izrada web prezentacija i kompletna usluga, kao i kreiranje uspesnih internet marketing kampanja, pozicioniranje, google pozicije, sve na jednom mestu – best SEO marketing expert company – hire SEO expert professional studio, accommodation near Montenegro, Lombardy, Dubai marketing, Svensk seo, abu dhabi marketing real estate Srbija Apartmani dizajn digitalnog prostora, add url seo link exchange, real estate web design and internet marketing Nekretnine izdavanje apartmana Beograd srbija

Čak iako SEO postoji već dugo vremena , postoji dosta vlasnika sajtova, ljudi koji rade na razvoju mreže, i trgovaca koji nemaju puno iskustva sa SEO-m. To nije njihova greška, jer je SEO tek skoro izašao iz senke i uvršćen u strategije Internet marketinga uopšte. Pre nekoliko godina, na SEO se gledalo više kao na tehničku praksu, nešto što se dešavalo iza scene. Danas, SEO je dobio mnogo aktivniju ulogu zahvaljujući marketingu. Ne može se poreći da je SEO značajan ukoliko želite da vaš brend doživi uspeh onlajn, ali mnogi još uvek ne razumeju da SEO nije čarobni štapić. On neće preko noći rešiti sve vaše marketinške probleme onlajn, niti će odgovoriti na vaša oflajn marketinška pitanja. Previše vlasnika sajtova je uhvaćeno „na spavanju“ od strane SEO spamera crnog šešira, i prevaranata, koji su želeli da iskoriste „SEO novajlije“
Evo nekoliko najuobičajenijih SEO pitanja i odgovora belog šešira:

Q: Koliko vremena će mi trebati da postanem rangiran na Google-u?

A: Ne postoji garancija koliko brzo će vaš sajt biti rangiran na Google-u, Bing-u, Yahoo-u ili bilo kom od drugih pretraživača. Postoji puno faktora protiv kojih se vaš SEO bori da bi pomogao vašem sajtu da uspe. Ukoliko je vaš sajt pokrenut u maloj oblasti sa slabom konkurencijom („gajenje skakavaca“), mogao bi brzo da bude dobro rangiran jer je bilo malo opozicije. Ako je pak vaš sajt pokrenut na visoko konkurentnom tržištu („gajenje pasa“), potrjaće mnogo više pa da vaš sajt bude rangiran za vaše izabrane ključne reči. Ne postoji vremenski okvir, jer su svaki sajt i industrija različiti..

Q: Koliko je važan moj PageRank na Google-u?

A: PageRank je numerička vrednost data vašem web sajtu zasnovana na njegovoj relevantnosti i važnosti prema Google-u. Nekada davno, on je bio glavni faktor za Google-ov algoritam, jer je veći PageRank score (od 1-10) predstavljao da je vaš sajt koristan i ima „dobre odnose“ sa pretraživačima. Sada Google-ov algoritam uzima u obzir stotine, ukoliko ne i hiljade faktora prilikom određivanja gde će sajt dospeti na SERP-u. Mada je lepo imati visok PageRank, to uopšte nije najvažniji faktor ili znak SEO uspeha.

Q: Koji pretraživač je važniji? Google ili Bing?

A: Google još uvek drži lavovski deo pretrage, mada Bing sigurno dobija na saobraćaju u poslednjih nekoliko meseci. Ne bi trebalo da ignorišete jedan u korist onog drugog. Jednostavno, različiti tip korisnika bira Google ili pak Bing. Neuspeh u optimizaciji kod oba znači da je vaš sajt nevidljiv za  njihove posetioce. Google i Bing takođe ispunjavaju svoje rezultate pretrage sa donekle različitim informacijama, tako da dobro rangiranje na jednom, ne znači da je vaš sajt dobro pozicioniran na drugom..
Q: Koliko dugo treba da radim SEO?

A: SEO nije alatka koja funkcioniše po principu podesi-i -zaboravi. Traži se konstantna pažnja i rad da održite vaš SEO relevantnim i funkcionalnim. Da, SEO će se vremenom sam formirati ali to ne znači da ćete sa njim prestatti nakon šest meseci, nadajući se da će vas vaš minuli rad obezbediti. Internet se širi neverovatnom brzinom, što znači da svakim danom dolaze novi i novi sajtovi koji se takmiče za isti prostor. Ukoliko želite da vaš sajt bude konkurentan, i da nastavite vaše onlajn prisustvo, treba da budete spremni na krvnički rad. SEO se nikada konačno ne završava.

Q: Šta SEO zaista radi za moj sajt?

A: SEO je puno više od samog dobijanja dobrog rangiranja kod pretraživača. Dobar SEO će takođe pomoći u izgradnji prisustva vašeg brenda onlajn, pomoći (ili utvrditi) onlajn ugled vašeg brenda, dovesti saobraćaj na vaš sajt i unaprediti vašu konverzivnu kvotu, postaviti vašu kompaniju za industrijskog lidera ili eksperta, pomoći vam da se povežete sa mušterijama i još mnogo toga.

Q: Ko treba da se bavi SEO-m mog sajta?

A: Ukoliko nemate iskustva ili znanja da vodite SEO vašeg sajta, onda treba da se odlučite da li ćete da dovedete nekog da vam radi SEO u okviru kompanije ili ćete prepustiti vaš SEO nekoj SEO kompaniji ili konsultantu.Ukoliko želite da ga zadržite u okviru kompanije, vaš SEO menadžer treba da bude registrovan kod vašeg marketinškog odseka, ne web dizajna/razvoja niti pak u IT timu.Sve što vaš marketinški odsek radi da promoviše vašu kompaniju, može biti snaga za SEO. Vaš SEO menadžer treba da radi sa marketinškim timom da uskladi njihove napore.

Ukoliko želite da vaš SEO radi neko izvan kompanije, budite sigurni da radite sa uglednom SEO firmom belog šešira! Oni bi trebali da budu situirani u SAD i da tečno govore engleski. Veliki deo SEO se fokusira na stvaranju i objavljivanju sadržaja, i treba vam neko ko razume američko tržište. Bilo koja kompanija ili SEO konsultant koji vam obećavaju da će podići vaš sajt na poziciju br. 1 do kraja meseca, verovatno je praktičar SEO crnog šešira i treba ga/ih izbegavati.

Q: Kako da izmerim SEO uspeh?

A: Postoji nekoliko načina koji će pokazati da li je vašem SEO-u dobro ide. Prvo, kakvu vrstu porasta saobraćaja vidite? Dobar SEO treba da stvori dodatni saobraćaj koji se konstantno povećava tokom vremena. „Vrhovi“ i „doline“ na grafikonu nisu dobar znak. Takođe možete pogledati koliko dobro je vaš sajt rangiran za vaše izabrane ključne reči. Da li je vaš sajt skočio sa strane 6 na stranu 3? To znači da vaš sajt uspostavlja faktor poverenja sa pretraživačima i da dobro napreduje. Najveća indikacija SEO uspeha je vaša konverziona kvota. Od saobraćaja koji je došao na vaš sajt, koliki procenat se konvertovao? Svaki sajt ima različiti cilj. Mogao bi biti za nekog da nazove kompaniju, daunlouduje probnu verziju nekog softvera, pretplati se za newsletter itd. Veća konverziona kvota znači da više ciljnog saobraćaja stiže na vaš sajt, znak da vaš SEO radi dobar posao pozicioniranja vašeg sajta.

Ovo nikako nisu jedina pitanja koja možete postaviti pri počinjnju vašeg SEO procesa, ali ona su neka od najubičajenijih. Dosta SEO-a je učenje i prilagođavanje. Ukoliko želite da sami radite SEO za vaš sajt, možete razmotriti pohađanje SEO trening sešna, da biste  naučili osnove i odgovorili na više strateški orijentisana pitanja.