Sadržaj Web Sajta-3 Saveta za Maksimalnu Izloženost Vašeg Sadržaja

Šta je sadržaj Web Sajta? Jednostavno rečeno to je bilo šta što stvarate kao što su članci, video, podkastovi, pdf-ovi, šta god može biti upotrebljeno na internetu. Lepo je stvarati sadržaj na sajtu, ali kako to učiniti na efikasan način da se dobije što je moguće više vidljivosti, sa nadom da se vaš sadržaj raširi?
1.Šta je vaš krajnji cilj?

Drugim rečima, planirajte unapred šta želite da radite s vašim sadržajem. Ako imate sjajnu ideju, verovatno želite da napišete e-knjigu ili eventualno trening kurs, tako da treba da imate plan kako ćete to uraditi i dobiti maksimalnu izloženost vašeg sadržaja.
Bilo koji sadržaj koji proizvedete, treba da bude velika ideja pretvorena u manje delove kao što su blog postovi, video koji ide uz članke, ili podkastovi.

Sav vaš sadržaj treba samo da predstavlja različite delove vaše ideje ili poruke koju želite da prenesete, i da formira delove celine, poput e-knjige ili video treninga.
Na primer, recimo da pišete e-knjigu. Podelite e-knjigu u čitljive delove i koristite ih kao članke i blog postove. Nećete prikazati sav vaš sadržaj, ali sigurno pružate dovoljno informacija koje drže ljude zainteresovanim za ono što imate da ponudite.
2. Pravite vaš sadržaj u različitim medijskim formatima
Ukoliko pišete članak, vrlo je jednostavno pretvoriti ga u video. Samo napravite PowerPoint prezentaciju sa listom najnaglašenijih mesta u vašem članku, te uzmite camtasia-u, ili bilo koji skrin snimač softver da biste govorili preko naglašenih delova i objasnili ih vašim slušaocima.

I eto, nemate samo video, već lako možete izvući audio iz videa i to pretvoriti u podkast. Koristite vaše artikle kao blog postove, i čak pretvorite nekoliko njih u pdf-ove radi uploadovanja na pdf i e-book sharing web sajtove.

3. Sindikalizujte, Sindikalizujte, Sindikalizujte

Ukoliko ste sledili gore navedene sugestije za stvaranje web sadržaja, do sada ste sigurno nakupili masu sadržaja. Ali šta da učinite da on dobije maksimalnu vidljivost?

Sindikalizujte ga. Sindikacija znači sharing na što je moguće više ostalih web sajtova.
Evo nekoliko kratkih saveta:

– Pošaljite vaše članke na koliko je moguće više direktorijuma za članke.
- Pošaljite videe koje ste uradili na što je moguće više video sharing sajtova.
– Pošaljite vaše podkastove na što je moguće više podkasting sajtova.
- Spojite dva do tri srodna članka i napravite pdf i pošaljite na pdf sajtove
– Pregledajte članke koje ste napisali i izvucite glavne poente iz njih, da biste stvorili
produbljene članke za svaku poentu ponaosob.   
– Uzmite te nove članke i počnite da stvarate više videa i drugih medija.
Sve ovo zvuči kao dosta rada, ali postoje mnogi web sajtovi koji mogu da automatski urade za vas teži deo posla. Pixelpipe i Traffic Geyser su dobri za početak.

Imajte na umu da neki direktorijumi za članke neće prihvatiti članke ukoliko su oni poslati na druge adrese, tako da ćete morati da ih ponovo napišete. Ali to ionako činite kada delite vaš sadržaj u specijalizovanije članke.
Uvek mislite o tome: na što je više mesta na internetu vaš sadržaj, verovatnije je da će biti otkriven i tako doneti vašem sajtu vidljivost i saobraćaj.