Kako originalan sadržaj web sjata podstiče kampanje u društvenim medijima?

Mnoga mala preduzeća su priglila društvene medije kao put za trgovanjem robom ili uslugama.
Kako sve više i više onlajn i oflajn preduzeća prihvata sajtove u društvenim mrežama poput Facebook-a, Linkedin-a i Twiter-a, na koji način se ta preduzeća efikasno promovišu onlajn?
Kreativna pokretačka snaga iza društvenih medija je verovatno najvažniji faktor koji čini kampanju uspešnom.

Interesantni i pravovremeni ‘postovi’ na sajtovima društvenih medija su neophodni da privuku pažnju vaše publike.

Strategije Internet Marketinga

Kada je samo internet ponuđen, specijalnosti mogu biti dobar put da se generiše saobraćaj u krčmi, restoranu ili baru. Pozicionirajući ‘Dešavanja“ na Facebook-u može biti sjajan način da se promoviše firma od zanata. Informišući i obrazujući klijente o usluzi ili organizaciji je još jedan način da se dođe do novih klijenata ili članova.
Koja god strategija sadržaja bila u pitanju, ona sigurno uključuje puno novih ideja. Društveni mediji mogu biti veoma efikasni u usmeravanju što više saobraćaja ka sajtu preduzeća.
Međutim, ni jedna kompanija ili organizacija ne može da nastavi da baca linkove na sajtove društvene mreže a da to bude uspešno. To će postati dosadno prijateljima i ljudima sa kojima smo u kontaktu.

Web administrator ili vlasnik mora neprekidno da objavljuje nove web stranice, blogove, članke ili novinska izdanja da bi ‘postovao’ nove linkove na web sajt na društvenoj mreži. Svaki put kada se nova stranica ili blog dodaju web sajtu, stvara se novi URL.

Sadržaj  potpomaže društvenim medijima

Stvaranje novog, originalnog sadržaja na web sajtu je izuzetna prilika da se postuje na sajtovima na društvenoj mreži. Reklamiranje vanrednog izdanja ili promocija je još jedan sjajan razlog.

Postoje mnogi načini da se usmere postovi na nalozima društvenih mreža, koji su efikasni kod prodaje. Kampanja u društvenim mrežama može biti korisna kod poboljšavanja sadržaja– radeći zajedno sa novim sadržajima koji su postavljeni na web sajt.

Sadržaj je još uvek najbitniji, naročito sa Google-ovim poslednjim „Farmer’s Update“. Ova nova promena u algoritmu kažnjava farme sadržaja ili web sajtove koji „stoje u mestu.“
Ona takođe degradira web sajtove čiji vlasnici/administratori recikliraju objavljeni sadržaj umesto kreiranja sopstvenog novog originalnog materijala.
Novi, originalni sadržaj je poželjniji za više rangiranje kod pretraživača. Jill Whalen, iz HighRankings.com to govori preko deset godina. Ali programeri, dizajneri, vlasnici preduzeća i SEO specijalisti uvek traže načine da doskoče ili nadmudre robotske pretraživače.
Iako to može uzeti Google-ovim programerima nešto vremena da shvate ove metode, krajnji rezultat je obično isti: web sajt je „otkriven“, i gubi rang.

Društveno umrežavanje je fenomenalan način da se stvori novi biznis i počne konverzacija sa potencijalnim i starim klijentima. Stavljajući nove sveže linkove na web sajt na društveno-mrežnom nalogu, vlasnik sajta takođe doprinosi rangiranju kod pretraživača i prepoznavanju.

Pretraživači povezuju te linkove sa srodnim ključnim rečima i kompiliraju listu linkova koji vraćaju nazad na web sajt. Mamljenje linkova na naloge u društvenim medijima je tehnika belog šešira.
Ključ za uspešnu kampanju u društvenim medijima je kvalitet izvornog sadržaja. U najvećem broju slučajeva, sadržaj može biti linkovan nazad na web sajt kompanije ili organizacije. Jednom kada posetilac poseti web sajt, odgovarajući poziv na akciju može biti sve što je potrebno da ubedi potencijalnnog klijenta da izvrši kupovinu.
Bez originalnog sadržaja, bilo kakva kampanja u društvenim medijima je u opasnosti da stagnira.

Pozovite nas za više detalja: 065 202 2014 Beograd, Srbija – uspešna SEO optimizacija.